Hangyairtás

Amit a hangyákról érdemes tudni

Kis termetű, hártyás szárnyú rovarok, testhosszuk gyakran csak 1-2 mm. Potrohuk a torral nyélen át 1-2 bütyökkel ízesül. Fullánkja csak kevés fajnak van. Társas életűek, kisebb-nagyobb családokban, “államokban”, bolyokban élnek. A hímek és a nőstények szárnyasok, a dolgozók és a katonák tökéletlen ivarszerű nőstények, mindig szárnytalanok, fullánkjuk, vagy hangyasavat termelő mirigyük van.

Környezetünkben, élelmiszertároló helyiségekben és azok környékén négy fő fajjal találkozhatunk: Fáraóhangya, Argentin hangya, Üvegházi hangya, Fekete kerti hangya (lásd a képeket)

Miért fontos a hangyák ellen a védekezés és miért fontos az irtásuk?

A hangyák könnyen eljutnak a konyhába és az élelmiszert előállító helyekre, ezért megvan annak a kockázata, hogy megfertőzik az élelmiszert. De ha a kórházakról beszélünk itt számos fertőző organizmus van jelen, amiket a fertőzött felületeken és használt kötszereken mászkáló hangyák átvihetnek a betegekre. A fertőzött termék értékesítésének vagy felszolgálásának megakadályozása érdekében azokat az élelmiszereket, amelyekben hangyák találhatók, ki kell dobni. A hangyák jelenléte a csomagolóanyagokban szintén eladhatatlanná teszi a terméket.

A legtöbb élemiszeripari alkalmazott olyan élemiszerekkel bánik, amelyek igen vonzóak a hangyák számára. A közegészségügyi hatóságok feljelentései, a leállított gyártás és a termékvisszahívások által keltett káros reklám a vállalat jó hírnevének csökkenéséhez és pénzügyi veszteségekhez vezetnek. Az üzem esteleges bezárása pedig munkahelyek elvesztését eredményezheti. Ennek elkerülése érdekében forduljon hozzánk!

A hangyák kiirtásának módszerei

Kémiai módszer

1. Porozás: A két fázisú hangya irtás második része ez a módszer. Hatástartóssága akár 2 hónap is lehet. Tapasztalataink alapján nem ez a leghatásosabb mód, tehát nem ajánljuk.

2. Mérgezett csalétek: Ha a mérgezett csalétek jó minőségű és frissen legyártott akkor ez akár egy sikeres házi praktika is lehet. Mindenképp ki kell várni azt, hogy a dolgozók felfedezzék a csalétket és behordják a bolyba . Csalogató szer nélkül akár hosszabb időbe is telhet míg a hangyák betermelik a hangyabolyba és megetetik a királynővel.

3. Gélezés: Tapasztalataink szerint ez a hangyairtás leghatásosabb módja. A gél egy mérgezett csalétek fajta, ami egy olyan speciális csalogató anyagot tartalmaz amely odavonzza a hangyákat. Ennek hatására a hangyák a lehető legrövidebb idő alatt behordják a hangyabolyba majd feletetik a királynővel és a lárvákkal. Így a bolyt belülről ők maguk irtják ki. Hatástartóságea körülbelül 3-4 hét. A két fázisos hangyairtás első része is lehet, de önmagában is tökéletes hangyairtási módszer.

4. Permetezés: A hangyák vonulási sávja mentén végezzük. Egyszerű, gyors módszer, azonban általában magában nem elég, mert csak a dolgozókat iktatja ki. A királynőt és a majd kikelő egyedeket nem pusztítja el. Két fázisú hangyairtás második részeként tökéletes módszer, kivétel nélkül mindig alkalmas. Hatástartóssága körülbelül 1-2 hét.

Kétfázisú hangyairtásért érdeklődjön telefonon, e-mailben vagy telefonon!

Fizikai módszer

1. Porszívózás, dolgozók elpusztítása: Kitartó és fáradalmas munka, azonban sikeressége nem garantált. Lehetséges,hogy hogy a hangyabolynak máshol is van élelem forrása. Ez esetben pedig csak szélmalom harcot vívunk a hangyák ellen.

2. Hangyaboly felszámolása: A hangyaboly felszámolása a leggyorsabb módszer. Sikeressége abban az esetben garantált, ha a kiszemelt hangyaboly mozgatható tárgyba költözött és azt a tárgyat nem sajnáljuk kidobni vagy elégetni. Ha teljes felszámoláson gondolkozunk, akkor érdemes védő felszerelést felvennünk, ha nincs megfelelő ruházatunk mindenféleképpen vásároljunk, ugyanis ilyenkor a bolyt védelmező hangyák rendkívül agresszívak. Az elszenvedett csípések fájdalmasak és tartós ideig viszketést okoznak. Mi mindenképp ajánljuk, hogy kérje ki szakember véleményét az irtással kapcsolatban. Ha nem szeretne az irtásra energiát és időt pazarolni, keressen meg minket bátran! Cégünk az irtásra garanciát vállal, ezzel biztosítva a hangya mentes környezetet.

Hol okoz gondot a hangya?

  • Magánszemélyeknél: Elsősorban az élelmiszer környezetében jelennek meg, tehát a konyhában vagy a tároló helyiségben. A fürdőszobában is megjelenhetnek.
  • Élelmiszeripari egységek, raktárak, éttermek, szállodák: Élelmiszer és víz környezetében jelennek meg.
  • Irodaházak: A konyhában és az ebédlőben jellemző megjelenésük.